Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ειδοποιητήριο κατάσχεσης σπιτιού συνταξιούχου ανάπηρου οικοδόμου και ένα σχόλιο από εμας



Ειδοποιητήριο κατάσχεσης για σπίτι 103 τ.μ. έχει στείλει η Εφορία Λευκάδας, σύμφωνα με καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο. Το ειδοποιητήριο στάλθηκε σεσυνταξιούχο ανάπηρο οικοδόμο, με βαθμό αναπηρίας 80%, καρκινοπαθή, καρδιακό και αναπηρική σύνταξη μόλις 510 ευρώ.
Ο συνταξιούχος απέκτησε το σπίτι από την Εργατική Κατοικία το 1998 λόγω πολυτεκνίας (8 παιδιά). Το χρέος του ανέρχεται στα 9.848,97 ευρώ από αδυναμία καταβολής των δόσεων ενός δανείου, τη δεκαετία 2000-2010.
Σε προσπάθεια διακανονισμού, η εφορία απαίτησε ελάχιστη μηνιαία δόση 300 ευρώ, ποσό το οποίο φυσικά και δεν μπορεί να διαθέσει, αφού η σύνταξη ίσα που αγγίζει τα 500 ευρώ.

Τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που απειλεί τα λαϊκά νοικοκυριά με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και την ίδια ώρα μοιράζει απλόχερα δισεκατομμύρια σε τράπεζες και εφοπλιστές καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας. Αντιπροσωπεία του το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία τόσο στη ΔΟΥ όσο και στην Περιφερειακή Διοίκηση, ενώ θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλεί τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν ενάντια στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, να μην επιτρέψουν να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.
πηγή 902.gr
Δικο μας σχόλιο:
 Σήμερα άκουγα τον Γεωργιάδη να λέει πως για να ανακάμψει ο καπιταλισμος πρέπει να αποκατασταθεί η τραπεζική πίστη και πως η αποκατάσταση της πίστης αυτής περνάει μέσα από τους πλειστηριασμούς. Νομίζω πως Άδωνις ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής, διότι επί της ούσιας αυτό που είπε ειναι πως αν είναι να διαλέξει ανάμεσα στην διάσωση του καπιτάλισμου και του ελληνικού λαού διαλέγει αβίαστα το πρωτο. Δικαίωμα του, εχει χίλιους λόγους να το κάνει. Το ερώτημα είναι γιατί η μεγάλη μερίδα του λαού διαλέγει το ιδιο. Αυτοκτονικος ιδεασμός του συλλογικού ασυνείδητου;  Μπα, μάλλον μας ψεκάζουν...

3 σχόλια:

  1. ΟΚ, και αν δεν καταφέρουμε τον διακανονισμό, τι κάνουμε;
    Ειδικά μέχρι τη δημιουργία ενός μαζικότατου κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.

    Για να μαζικοποιησεις το κίνημα χρειάζονται επιτυχίες.
    Οι επιτυχίες μέχρι στιγμής στηρίζονται " και στην καλή θέληση " του αντιπάλου.

    Υπάρχει στρατηγική που μπορεί να δώσει νίκες με τον αντίπαλο τελείως ανενδοτο και ποια ειναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά την γνώμη μου υπάρχει τρόπος, όταν εξαντληθούν τα άλλα μέσα. Η περαιτέρω ανάπτυξη της έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης. Πρέπει να υπάρξει μαζική στήριξη στις περιπτώσεις αυτές και κανένας να μην μείνει μόνος του.
      Συγκεκριμένα: όσο και σε όποιες περιπτώσεις είναι δυνατό, πρέπει να υπάρχει κόσμος να "περιφρουρεί" τις κατοικίες προς κατάσχεση. Είναι ο μόνος τρόπος. Και γι'αυτό πρέπει να οργανωθούν οι γειτονιές.
      Ας τολμήσουν τότε να προχωρήσουν προς κατάσχεση. Τότε θα κλιμακωθεί η κατάσταση προς μια κατεύθυνση που δεν τους συμφέρει.
      Στον τόπο δουλειάς και στην γειτονιά θα κριθεί το πράγμα. Εκεί μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην πολιτική τους.

      Διαγραφή
  2. @Antonxxx
    Ο αντίπαλος "ειδικά" σε περιπτώσεις καπιταλιστικής κρίσης όπως τώρα, δεν είναι δυνατόν να δείξει συμβιβαστικό πρόσωπο για τον απλούστατο λόγο ότι διάγει πόλεμο μέχρις εσχάτων με σκοπό την διάσωσή του. Μάλιστα από την πλευρά του ο πόλεμος αυτός εκτός από ολοκληρωτικός είναι και πολύ καλά οργανωμένος.
    Εμείς, ως λαός οφείλουμε αφενός μεν να αντιλειφθούμε πως αυτό είναι το σκηνικό και πως έτσι σκέφτεται και δρα ο αντίπαλος και πως για να οδηγηθούμε σε νίκες υπέρ των λαϊκών συμφερόντων είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθούμε σε αντίστοιχο, αν όχι μεγαλύτερο , βαθμό οργάνωσης και να δώσουμε απ την πλευρά μας έναν αγώνα ίδιας σφοδρότητας . Τότε να σαι σίγουρος πως στο τέλος όρθιοι θα βγούμε εμείς και μάλιστα χωρις μεγάλο κόπο. Οι κοινωνικές δυνάμεις που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση είναι τόσο μεγάλες και ισχυρές που ίσως δεν μπορούμε να τις φανταστούμε
    Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή