Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις διώξεις και καταδίκες σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος



Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σχετικά με την ένταση των διώξεων και των καταδικών σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Αναλυτικά το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Ένταση των διώξεων και των καταδικών σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Εντείνονται όλο και περισσότερο οι διώξεις, αλλά κυρίως οι καταδίκες αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Κλιμακώνεται με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή του αυταρχικού δόγματος της κυβέρνησης "νόμος και τάξη", που στοχεύει να τρομοκρατήσει και να βάλει στο γύψο τους εργαζόμενους και το λαό, για να επιβληθεί η άγρια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της. Ενδεικτικές περιπτώσεις:

- Στις 17/10/2013, πρωτοφανής καταδίκη του προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας και ενός ακόμη εργαζόμενου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, σε φυλάκιση 1 έτους και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για ψευδορκία, ύστερα από μήνυση των εργοδοτών, επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα και αποζημίωση απόλυσης του εργαζόμενου.

- Στις 23/10/2013, καταδίκη 10 αγροτών της Ελασσόνας από το ίδιο Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, επειδή συμμετείχαν σε αγροτική κινητοποίηση του 2009. Στη Θεσσαλία έχει εξαπολυθεί ένας νέος κύκλος διώξεων δεκάδων πρωτοπόρων αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα.

- Στις 30/10/2013, καταδίκη συνδικαλιστών των ταξικών σωματείων Μετάλλου Πειραιά και Ηλεκτρολόγων Πλοίων, από το Πλημμελειοδικείο Πειραιά, σε φυλάκιση 5 μηνών, ύστερα από μήνυση εργολάβων της ΒΙΠΕ Σχιστού, που δραστηριοποιούνται και στη Ζώνη Περάματος, με ανυπόστατες και χαλκευμένες κατηγορίες που στοχοποιούν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

- Στις 8/10/2013 καταδίκη 6 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στις 16/10 σύλληψη και παραπομπή σε δίκη δέκα μαθητών του ΕΠΑΛ της Ηγουμενίτσας, έφοδοι εισαγγελέων, Αστυνομίας, μέχρι και δυνάμεων της ΟΠΚΕ σε σχολεία όλης της χώρας όπου οι μαθητές αγωνίζονται, απειλές και κλήσεις στις εισαγγελίες και την Αστυνομία συλλόγων γονέων.

- Στις 4/11/2013, καταδίκη 86 αγροτών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, σε φυλάκιση 6 μηνών τον καθένα με τριετή αναστολή, επειδή συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης το 2009.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απροκάλυπτη χρησιμοποίηση των Δικαστηρίων για την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού;

  • Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να παύσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος;».

Πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου