Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το επικίνδυνο πρόγραμμα της ΕΕ που προπαγανδίζει τον αντικομμουνισμό




Αναλυτικά το κείμενο:
«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών 
Θέμα: Να σταματήσει το επικίνδυνο και απαράδεκτο πρόγραμμα της ΕΕ που προωθεί η κυβέρνηση για την προπαγάνδιση του αντικομμουνιστικού μνημονίου.
Το ΚΚΕ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει τον επικίνδυνο και αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα της λογικής των "δύο άκρων" και της απαράδεκτης ανιστόρητης ταύτισης φασισμού - κομμουνισμού.
Όπως διαπιστώνουμε, η κυβέρνηση ακολουθεί αυτόν τον ολισθηρό δρόμο.
Συγκεκριμένα, με έγγραφο που διακινείται από το Υπουργείο Εσωτερικών που απευθύνεται σε Δήμους, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια καθώς και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις γίνονται γνωστοί οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να κριθούν επιλέξιμοι για να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020".
Πιο συγκεκριμένα στο παραπάνω έγγραφο αναφέρεται ότι στο σκέλος του προγράμματος με θέμα την Ευρωπαϊκή Μνήμη "τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)", προβλέπεται μάλιστα μέγιστη επιδότηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα 100.000 ευρώ.
Στην ουσία με χρήμα που διαθέτει η ΕΕ, η Ελληνική Κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα πρόγραμμα για να προπαγανδιστεί και στη χώρα μας το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες.
Είναι προφανής ο στόχος του προγράμματος. Αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη, επιδιώκεται να χτυπήσουν τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές διαθέσεις για να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, με το λαό υποταγμένο για να μην απειληθεί η κυριαρχία τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός εάν προτίθεται η κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να το αποσύρει».

πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου